Het OriOntriO speelt sinds 2005 een breed repertoire van muziek voor een combinatie van zang, cello en klavier, varierend van Gregoriaans via Bach, Mendelssohn, Brahms, Dvorak tot Hindemith en Schönberg, met uitstapjes naar de lichte muziek. Ook werken voor pianosolo, cellosolo en cello en piano zijn vast onderdeel van een concert van het OriOntriO. Een essentieel, en door het publiek als heel spannend ervaren element is een stuk improvisatie, waarin een breed scala aan invloeden tot een enerverend en vaak humoristisch geheel wordt gesmeed.

Wolter Willemsen  studeerde bij Hans de Graaf en Thom Bollen. Onder anderen door het volgen van masterclasses bij Udo Reinemann en Meinard Kraak, heeft hij zich ontwikkeld tot een veelgevraagd begeleider van zangers. Als repetitor werkt hij mee aan grote opera- en operetteprodukties als Idomeneo en Die verkaufte Braut. Wolter verleende zijn medewerking aan verschillende radio- en TVopnames, en aan de dubbelCD “Oranje en de Muziek”.

Mazurka [6:42] - F. Chopin [1810-1849]
Luistervoorbeeld van een muziekstuk gespeeld door Wolter Willemsen.

Eerste stuk van "Drei Fantasiestücke" [3:23] - R. Schumann [1810-1856]
Luistervoorbeeld van Wolter Willemsen samen met cellist Jan Joris Boon.

Meditation [4:30] - P. Hindemith [1895-1963]
Luistervoorbeeld van Wolter Willemsen samen met cellist Jan Joris Boon.


Cileke Angenent  dankt haar warme zangstem (altmezzo) vooral aan de Zweedse zangeres Valborg Werbeck-Svärdström, aan wier “Schule der Stimmenthüllung” ze zich grondig schoolde. Lessen bij Nelly van der Spek en Aafje Heynis en een opleiding lichte muziek aan het Conservatorium in Arnhem vormden haar tot een uiterst veelzijdig zangeres. Cileke zingt als soliste in oratoria, geeft liederenrecitals en workshops stemvorming en leidt enkele koren.

Des Todes Tod [4:29] - P. Hindemith [1895-1963]
Luistervoorbeeld van een uitvoering door Cileke Angenent (alt-mezzo) en cellist Jan Joris Boon uit 2015.

Ephraim van IJzerlooij studeerde sinds 2002 cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag; eerst bij Monique Bartels en sinds 2005 bij Dmitri Ferschtman. Zijn eindexamen Master of Music werd onderscheiden voor de poëzie in zijn spel. Van februari tot 15 mei 2008 volgde hij de Ligeti Academy van het Asko-Schönberg ensemble.
Ephraim is een toegewijd kamermusicus. Hij speelt met pianist Henk Mak van Dijk en bespeelt een cello gebouwd in 2004 door Daniël Royé te Amsterdam.

Aanbod

Concert  Duur variërend van een tot twee uur (het laatste inclusief pauze) met solo, duo en trio-repertoire.

Educatief concert  Duur drie kwartier tot een uur, interactief ( zingen en ritmische opdrachten) en met uitgebreide toelichting over muziek en instrumenten.

Workshop + concert  Duur anderhalf tot tweeëneenhalf uur. Eerst zingen en improviseren met de deelnemers, dan concert.

Op verzoek wordt een CD met live-opnames uit verschillende locaties toegestuurd.