Inhoudelijke info

Thomas Adam zal werken aan stem-ontwikkeling door de oefeningen volgens de geesteswetenschappelijke methode van Valborg Werbeck-Svärdström, Schule der Stimmenthüllung. Het gaat daarbij vooral om verdieping in het waarnemen en het begrijpen van fenomenen die met adem, klank en articulatie te maken hebben.

Hij zal afgewisseld met Cileke aan een koorstuk werken.

Cileke zal de basis-oefeningen van Thomas uitwerken tot inzing-oefeningen. Daarna zal zij met de groep samen aan twee sololiederen werken met medewerking van de pianist. Het gaat daarbij om het zo vrij en muzikaal mogelijk zingen van het sololied en om de interpretatie-mogelijkheden te verkennen. Er zullen momenten zijn waar zij deelnemers (die dat willen), deze stukken solo laat zingen. Verder zijn er enkele openbare lessen mee te genieten.

Afgewisseld met Thomas zal ze aan een koorstuk werken.

De solostukken die gebruikt zullen worden, zijn: "Gretchen am Spinnrade" van F. Schubert; "Nina" van G. Pergolesi en/of "Mondnacht" van R. Schumann. Het koorstuk wordt, onder andere, "Nachtgruß" van J. Schriefer. De solostukken zullen afgewisseld, in hoge en lage ligging gezongen worden. De bladmuziek kan hieronder gedownload worden.

Vrijdag
vanaf 18.00 uur: aankomst (gratis soep, koffie, thee)
18.30: praktische info en voorstellen
19.00: Thomas
korte pauze
20.30: Cileke
21.00: koor
21.30: einde of napraten

Zaterdag
09.30: Thomas
korte pauze
11.30: Cileke
13.00: pauze (eventueel lunch in restaurant of gratis soep, koffie, thee in Bronlaak)
15.00: Thomas
16.30: Cileke
18.30: pauze (gratis soep, koffie, thee)
19.30: koor
21.00: einde of napraten

Zondag
09.30: Thomas
11.00: Cileke
12.30: koor
13.00: einde
Deze indeling moet je globaal zien en is bedoeld als kapstok. De eind- en begintijd staan wel vast.


Practische info

De 150 € is inclusief koffie of thee en soep.

Tussen de middag is er koffie, thee en soep (gratis) in Bronlaak. (Brood zelf meebrengen.) Voor mensen die een uitgebreide lunch willen, is er een lunchroom in de buurt [zie www.bronlaak.nl] (waar bewoners van Bronlaak bedienen). Deze is voor eigen rekening.

Helaas biedt Bronlaak geen slaapplaatsen meer aan. Wel kunnen overnachtingsmogelijkheden geregeld worden bij particulieren of deelnemers van deze workshop uit de buurt. Er is ook bed-and-breakfast in de buurt. Voor overleg over slaapplaatsen, bel Paul Keizers (024-3442012).

Bij financiële problemen is er een reductie-mogelijkheid. Niet bij aanmelding op de dag zelf, maar bel even van te voren voor overleg naar Cileke Angenent (0486-476552).

Als je iemand kent die slaapmogelijkheid voor één of meer deelnemers in de buurt heeft, eventueel tegen betaling, laat dat dan weten aan Paul Keizers (024-3442012 of keizers@worldonline.nl).

In de loop naar Februari wordt deze informatie steeds bijgewerkt. Kom dus af en toe terug als je interesse hebt.

De volgende bladmuziek kan gedownload worden. Deze bestanden zijn geschikt om te printen op A4.

"Gretchen am Spinnrade" van F. Schubert
"Nina" van G. Pergolesi
"Mondnacht" van R. Schumann
"Nachtgruß" van J. Schriefer